Yle: Entä jos lamasta toivutaan vasta 2050-luvulla?

Törmäsin tänään hyvään kirjoitukseen siitä kuinka talouskasvun ja sen tuottojen jakaantumisen paradigma on kenties muuttunut fundamentaalisti:

Roope Mokan kolumni: Entä jos lamasta toivutaan vasta 2050-luvulla?

Kolumni on oikein hyvin kirjoitettu, ja se antoi selkeän vertailukohdan historiasta. Ehkä länsimainen talous on tullut vaiheeseen, missä korkea työttömyys jää pysyväksi ilmiöksi, ja palkkatason kehitys pysähtyy matalammissa palkkasektoreissa pysyvästi. Voitot menevät yhä enemmän suurille yrityksille ja niiden sijoittajille, samalla kun kansasta se osa joka ei pysty nousemaan tässä meritokratiassa voittajien kastiin kurjistuu jatkuvasti yhä enemmän.

Tältä kehitys on näyttäytynyt minulle jo jonkin aikaa, ja huolestuttavinta on että tämän pysäyttämiseksi ei juuri kenelläkään näytä olevan ratkaisuja (jos on edes tahtoa päättäjien keskuudessa, jotka ovat tässä meritokratiassa nousseet voittajien kastiin).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *