Peruuntuneen lennon korvaukset Airhelpin kautta

Noin kaksi vuotta sitten olin tulossa Helsingistä takaisin Rovaniemelle Norwegianin lennolla. Lento kuitenkin peruttiin, ja sain seuraavan lennon vasta seuraavalle päivälle. Majoituin lentokentän hotellissa, ja söin aamiaiseksi Burger Kingissä aterian, ja pääsin onnellisesti perille. Lentoyhtiö maksoi nämä kulut, mutta ei suostunut antamaan 250€ korvausta, joka minulle EU-lainsäädännön mukaisesti olisi kuulunut. Lentoyhtiön peruste maksamattomuudelle oli, että he eivät voineet mitenkään varautua syihin jotka johtivat lennon peruuntumiseen (lentäjän sairastuminen).

Olin kuitenkin eri mieltä asiasta, ja tein asiasta valituksen Airhelp.comin kautta. Lähes kaksi vuotta he asiaa käsittelivät, mutta tänään vihdoin tuli päätös, ja sain kuin sainkin korvauksen lennon peruuntumisesta! Minulle jäi korvauksesta 125€, kun Airhelp otti itse 125€ osuuden korvauksena palveluistaan. En valita, sillä prosessi oli itselle hyvin vaivaton, ja tosiaan minun valituksiin Norwegian ei suostunut. Voin siis suositella!

Rahojen kotiuttaminenkin onnistui hyvin kivuttomasti

Tosin ehkä ensi kerralla kun laitan korvaushakemuksen, taidan laittaa korvauspyyntöön maininnan, että mikäli he eivät suostu korvausta maksamaan, valitan asiasta Airhelpin kautta. Luulisi heidänkin etu olevan, ettei Airhelp ja vastaavat palvelut pääse kasvamaan, vaan ennemmin maksaa ne rahat mukisematta itse asiakkaalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *