Siirry suoraan sisältöön

Blogin tarkoitus

  • Blogi

Ihmisen ajatuskierto on yllättävän kapea. Yksilö itse arvioi käsityksensä ja mielipiteensä erinäisistä asioista eheiksi ja loogisiksi, mutta usein asia ei lähemmin tarkasteltuna näin ole. Luulen että useimmat ihmiset myös tietävät sen, ja tästä syystä useimmat ihmiset vaivaantuvat kun heitä pyytää perustelemaan mielipiteitään.

Tämän olen huomannut kun olen yrittänyt keskustella useiden ihmisten kanssa tälläisistä ns. kiistanalaisista asioista, kuten politiikasta.

Jos joku haastaa sinun oman mielipiteesi jonka varaan olet rakentanut omaa identiteettiäsi, voi olla tuskallista huomata että mielipiteesi tai tietyt johtopäätökset jotka olet tehnyt eivät ehkä olekaan vedenpitäviä. Jos olet sydämeltäsi fundamentaaliuskovainen tai vaikka maahanmuuttokriitikko, sitä vaikeampaa voi olla myöntää että ehkä näkemyksesi asiasta on ollut hyvin yksisilmäinen. Varsinkin jos sosiaalinen piiri pohjaa näihin uskomuksiin.

Mutta, minä haluaisin haastaa omat mielipiteeni! Haluan keskustella ihmisten kanssa jotka ovat kanssani eri mieltä, jotta voisin arvioida omia mielipiteitäni, ja tarvittaessa korjata niitä tai vaikka vaihtaa niitä toisiin!

Itse en tarkoita mitään pahaa kun baarissa tapaamaltani feministiltä kysyn mielipidettä esimerkiksi miesten pakollisesta asepalveluksesta, mutta usein se tulkitaan vihamieliseksi. Vaikka varmasti osasyy on siinä miten huono olen sosiaalisesti korrektissa käytöksessä, varsinkin pienessä humalassa, niin mielestäni edellä mainittu defenssimekanismi myös näyttelee merkittävää osaa.

Kuitenkin, itse pidän tälläisten asioiden pohtimisesta, kuten sukupuolten välisestä tasa-arvon tilasta. Mutta koska järkevä keskustelu asiasta on hyvin vaikeaa useimpien ihmisten kanssa, ja netissä järkevä keskusteleminen on lähes mahdotonta, on minun hyvin vaikea valitoida omia loogisia johtopäätöksiä mitä erinäisistä asioista olen tehnyt.

Tässä asiassa toivoisin että tämä blogi voisi auttaa itseäni. Kun lähden tekemään blogikirjoitusta, minun pitää yrittää perustella asia yhdessä kirjoituksessa perusteellisesti, niin että kuka tahansa voi nähdä aukot näissä ajatusketjuissa. Eritoten minä itse.

Ja se, on tämän blogin tarkoitus. Sekä hassujen kuvien ja videoiden linkittäminen.

Mitä mäyrä näkeekään?

Haha, se hyppäsi tuonne alas 😀

Jaa kirjoitus Facebookissa
Jaa kirjoitus Twitterissä

Kiitos kun luit! Jätä kommentti alta, arvostan :)

Piditkö kirjoituksesta?

  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *