Yle: Entä jos lamasta toivutaan vasta 2050-luvulla?

Törmäsin tänään hyvään kirjoitukseen siitä kuinka talouskasvun ja sen tuottojen jakaantumisen paradigma on kenties muuttunut fundamentaalisti:

Roope Mokan kolumni: Entä jos lamasta toivutaan vasta 2050-luvulla?

Kolumni on oikein hyvin kirjoitettu, ja se antoi selkeän vertailukohdan historiasta. Ehkä länsimainen talous on tullut vaiheeseen, missä korkea työttömyys jää pysyväksi ilmiöksi, ja palkkatason kehitys pysähtyy matalammissa palkkasektoreissa pysyvästi. Voitot menevät yhä enemmän suurille yrityksille ja niiden sijoittajille, samalla kun kansasta se osa joka ei pysty nousemaan tässä meritokratiassa voittajien kastiin kurjistuu jatkuvasti yhä enemmän.

Tältä kehitys on näyttäytynyt minulle jo jonkin aikaa, ja huolestuttavinta on että tämän pysäyttämiseksi ei juuri kenelläkään näytä olevan ratkaisuja (jos on edes tahtoa päättäjien keskuudessa, jotka ovat tässä meritokratiassa nousseet voittajien kastiin).

Jaa kirjoitus Facebookissa
Jaa kirjoitus Twitterissä

Kiitos kun luit! Jätä kommentti alta, arvostan :)

Piditkö kirjoituksesta?

  

Lue myös nämä kirjoitukseni:

Talousoikeisto ja talousrikollisuus

Suomen suhtautuminen talousrikollisiin ja talousrikollisuuteen hämmästyttää minua toistuvasti. Erityisesti ihmetyttää se, kuinka poliittiset toimijat kerta toisensa jälkeen voivat lehtien palstoilla ja puheissa olla talousrikollisuutta ja veroparatiiseja vastaan, mutta silti toistuvasti… Lue lisää »Talousoikeisto ja talousrikollisuus

RKP ja Kokoomus vastustivat talousrikollisuuden vastaisia toimia 2011 hallitusneuvotteluissa

Tommi Uschanovin mainiossa kirjoituksessa Minä ja Juhana Vartiainen oli mielenkiintoiseen kohta: Suomessa vuoden 2011 hallitusneuvottelut olivat muutenkin tuskallisen pitkät, mutta eräs niitä vaikeuttanut tekijä oli, että porvaripuolueet suhtautuivat niin vihamielisesti… Lue lisää »RKP ja Kokoomus vastustivat talousrikollisuuden vastaisia toimia 2011 hallitusneuvotteluissa

Ekonomismi

Kokoomuksen kansanedustaja Jukka Kopran mukaan kahdeksan euron kavennus lapsilisiin ei ollut hyvä ratkaisu, mutta leikkaus oli pakko tehdä. … – Vaihtoehtona on, että Suomi putoaisi AAA-luottoluokitusluokasta, jos emme näitä säästötoimia… Lue lisää »Ekonomismi

Valtionlainoista

Valtio laskee markkinoille velkakirjoja, joiden korko on negatiivinen. Eli käytännössä lainaamalla rahaa valtiolle, valtio lupaa maksaa sinulle esim. 5 vuoden päästä pienemmän summan. Minua on pitkään häirinnyt, että miksi kukaan… Lue lisää »Valtionlainoista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *