Tarvitsemmeko enää toisiamme?

Elämme aikaa jossa tarvitsemme yhä vähemmän sidosryhmiä ja apua toisiltamme, ja luulen että tämä etäännyttää ja syrjäyttää meitä toisista ihmisistä. Se että tulemme toimeen itsenäisesti on toki hieno asia, varsinkin jos sillä pääsee pois vaikkapa hyväksikäyttävästä parisuhteen osapuolesta. Itsenäistymistä ja omillaan tulemisen mahdollistaa esimerkiksi kehittynyt sosiaaliturva, kaupungistuminen ja esimerkiksi kerrostaloelämisen helppous verrattuna maatalousaikaan, mahtavaa.

Toisaalta tällä on myös kääntöpuoli, kun kaikesta voi selviytyä yksin ja loput voi ostaa palveluina, ja tämän yhdistää suomalaiseen ”ei tartte auttaa” -mentaliteettiin, tuloksena on yhä enemmän yksinäisyyttä ja syrjäytymistä. Itsekin olen syyllistynyt tähän, se että haluaa todistaa itselleen ettei tarvitse muilta apua pärjätäkseen ei lopulta hyödytä ketään. Minulla on hienoja muistoja tapahtumista joissa olen päässyt auttamaan ystäviäni esimerkiksi muutossa, enkä koe että niistä kukaan olisi minulle jäänyt mitään velkaa.

Täytyy siis unohtaa ylpeys, ja antaa muillekin mahdollisuus auttaa itseään, ja tälläisestä vuorovaikutuksesta syntyy yhä parempia ja merkityksellisempiä ystävyyssuhteita. Toivottavasti tämä on monille muille itsestäänselvää, mutta itselleni se ei todellakaan aina ole ollut.

Kiitos kun luit! Jätä kommentti alta, arvostan :)

Piditkö kirjoituksesta?

  

Lue myös nämä kirjoitukseni:

Riisitunturin vaellusreitti

Kävimme vastavihityn vaimoni kanssa viime viikolla Posiolla kiertämässä lyhyen vaellusreitin, Riisitunturin rääpäsyn (4,3km). Reitin alkupisteeseen pääsi helposti autolla, parkkipaikkoja oli kiitettävästi. Ylipäätään jäi todella posiitivinen fiilis, ja ajatus että meidän… Lue lisää »Riisitunturin vaellusreitti

Uneni maailmanloppu

Viime yönä näin unta, joka ainakin näin heräämisen jälkeen tuntui merkitykselliseltä. Unessa täällä Hirvasvaaran pellonlaidassa olevassa ladossa syntyi serkulleni Mikolle tyttölapsi. Sikäli toki erikoisesti, että äidistä minulla ei ole tietoakaan,… Lue lisää »Uneni maailmanloppu

Maailmankuvani käännekohtia

Tämmöinen tuli esiin eräässä whatsapin ryhmäkeskustelussa, ja ajattelin että voisi olla aivan hauska hieman pohtia mitä isoja mullistuksia omassa maailmankuvassa on tullut, ja minkä innoittamana. Lukion filosofian kurssi (n. 2004)… Lue lisää »Maailmankuvani käännekohtia

Peruuntuneen lennon korvaukset Airhelpin kautta

Noin kaksi vuotta sitten olin tulossa Helsingistä takaisin Rovaniemelle Norwegianin lennolla. Lento kuitenkin peruttiin, ja sain seuraavan lennon vasta seuraavalle päivälle. Majoituin lentokentän hotellissa, ja söin aamiaiseksi Burger Kingissä aterian,… Lue lisää »Peruuntuneen lennon korvaukset Airhelpin kautta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *