Robotteilua: Polun seuraaminen

Juhan kanssa tuossa alkukesästä koodailimme Tuomaksen Vex IQ robottisettiä, tavoitteena tehdä ajava robotti, joka osaisi seurata maassa olevaa piirrettyä (tai tässä tapauksessa teipattua) polkua. Ensinnäkin video selventämään tilannetta:

Asetelma on siis sellainen, että robotin keulassa on värisensori osoittamassa alaspäin. Niin kauan kuin robotti ei löydä haluttua väriä, se ajaa viistosti etuvasemmalle. Kun väri sitten löytyy, nykäistään reilummin oikeallepäin paikallaan, ja taas jatketaan etuvasemmalle menemistä. Täten robotin pitäisi seurata polun/viivan oikeaa reunaa. Tässä polku on tehty lahjapaperin päälle johon on teipattu yksinkertainen reitti.Tosin sain vasta parempia alustoja, johon voisi tehdä paremman testireitin, ilman noita ruttaantumisongelmia.

Toimii kohtuullisesti videolla, tosin optimoida tuota voisi varmaan reilusti nopeuden suhteen, ehkä voisi myös miettiä mikä olisi parempi algoritmi toteuttaa viivan seuraaminen (ainakin suoralla olisi kannattavampaa mennä suoraan niin kauan kuin haluttu väri on sensorin alla). Mutta näitä pitää kokeilla ja kehittää myöhemmin eteenpäin.

Tuo Vex IQ oli melkoisen kallis (jotain 400e laajempi aloituspakkaus), mutta toistaiseksi osat ovat vaikuttaneet melkoisen laadukkailta, ja kehitysympäristö on toiminut oikein hyvin.

Laitoin koodit myös Githubiin avoimella lisenssillä kiinnostuneille:
https://github.com/JTS-FIN/vex-path-follow

Kiitos kun luit!

Olisi kiva jos jättäisit palautetta kirjoituksestani alta kommenttina 🙂

Lue myös nämä kirjoitukseni:

Robotteilua: Polun seuraaminen vol. 3

Jatkoimme menneenä viikonloppuna tuon saman radan seuraamista. Päätimme lähteä tekemään toisenlaista toteutusta tuon testiratamme polun seuraamiseen. Seuraavassa videossa on aiemman ja tämän uuden toteutuksen eroja hieman avattu, ja samalla videolta näkee uuden toteutuksen mallisuorituksen testiradallamme.

Robotteilua: Polun seuraaminen vol. 2

Menneenä viikonloppuna saimme viimein viimeistelyä uuden radan, jolla voimme testata ja kehittää Vex IQ polunseuraamisprojektiamme, ja kehitettyä koodiakin paljon eteenpäin.

Riisitunturin vaellusreitti

Kävimme vastavihityn vaimoni kanssa viime viikolla Posiolla kiertämässä lyhyen vaellusreitin, Riisitunturin rääpäsyn (4,3km). Reitin alkupisteeseen pääsi helposti autolla, parkkipaikkoja oli kiitettävästi. Ylipäätään jäi todella posiitivinen fiilis, ja ajatus että meidän… Lue lisää »Riisitunturin vaellusreitti

Pika-arvostelu: Sykevyö Wahoo Tickr

Ostin noin kuukausi sitten sykevyön Wahoo Tickr hintaan 49,90€. Aluksi mietin ranteesta mittaavaa aktiivisuusranneketta/kelloa, joka lukisi sykkeen suoraan ranteesta, mutta lukemani mukaan halvemmat laitteet eivät ole sykkeen lukemisen suhteen kovinkaan… Lue lisää »Pika-arvostelu: Sykevyö Wahoo Tickr

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *