Siirry suoraan sisältöön

Pika-arvostelu: Sykevyö Wahoo Tickr

Ostin noin kuukausi sitten sykevyön Wahoo Tickr hintaan 49,90€. Aluksi mietin ranteesta mittaavaa aktiivisuusranneketta/kelloa, joka lukisi sykkeen suoraan ranteesta, mutta lukemani mukaan halvemmat laitteet eivät ole sykkeen lukemisen suhteen kovinkaan luotettavia, lisäksi useimpia laitteita ei näyttänyt saavan yhdistettyä bluetoothilla matkapuhelimeen ja täten esim. Sports Tracker -sovellukseen jota olen käyttänyt.

Joten päädyin sykevyöhön, joka tarjoaa jo 50e hintaluokassa melkoisen luotettavaa sykelukemaa, ja jonka saa bluetoothilla yhdistettyä puhelimeen.

Laite on ollut luotettava, laite on helppo pukea ennen harjoitusta, eikä joustava remmi ole haitannut juoksemisen aikanakaan, mitä nyt ensin oli vähän hakemista oikean kiristyksen suhteen. Laite käynnistyy automaattisesti kun remmin kytkee, jonka jälkeen yhdistämällä sen matkapuhelimeen ja Sports Trackeriin laite toimii aivan hyvin. Kerran juoksun aloituksen yhteydessä sykevyö on antanut selvästi vääriä lukemia, mutta kun sai hieman hikeä pintaan, alkoi laite näyttää oikeaa tietoa.

Käytän juoksemisen seuraamiseen tosiaan Sports Tracker -sovellusta, ja siinä on toiminto joka kertoo halutuin väliajoin haluttua tietoa. Itselläni on että minuutin välein se kertoo korvanappeihini nykyisen juoksunopeuden ja sykkeen. Lisäksi kilometrin välein se kertoo koko harjoituksen keskinopeuden, kuluneen ajan, sykkeen ja kilomertriin kuluneen ajan.

Laite tukee Ant+ sekä Smart Sensor -protokollia, jonka myötä melkein minkä vain esim. matkapuhelinsovelluksen joka ymmärtää syketiedosta jotain pitäisi olla tuettuna.

Paristo on CR2032 3V, jota ainakaan ehkä 5h käyttöni aikana ei vielä ainakaan ole tarvinut vaihtaa, joten en tiedä yhtään kuinka kauan laitetta voi käyttää ennenkuin paristo tarvitsee vaihtaa.

Mutta kaikenkaikkiaan voin suositella, ainakin jos on tottunut pitämään matkapuhelinta sekä korvanappeja mukana lenkeillä. Se toimii hyvin tuon matkapuhelin/Sports Tracker -kombon kanssa jota olen tottunut käyttämään, antaa luotettavan oloista dataa (mitä nyt ihan alussa voi olla pientä ongelmaa), on helppo pukea eikä hierrä käytössä. Syketiedon käyttäminen on myös auttanut harjoittelemaan fiksummin, helpottaa juoksemisen tahdin määrittämistä, kun tietää että syke pysyy halutulla alueella, ja täten ei vedä itseään niin helposti piippuun ja täten on pystynyt helpommin tekemään pidempiä harjoituksia.

Hyvä vaihtoehto mielestäni ranteesta lukevaan aktiivisuuskelloon: Kyseinen sykevyö on paljon halvempi, yhteensopivampi ja antaa verrattuna jopa 2-3 -kertaa kalliimpiin aktivisuuskelloihin luotettavampaa dataa.

Aktiivisuuskelloissa on toki muitakin ominaisuuksia, ja sitä voi helposti pitää ranteessa vaikka ympäri vuorokauden, se ei vaadi mitään ylimääräistä sykkeen lukemiseen ja näyttämiseen (kuten sykevyö vaatii laitteen joka lukee, kertoo ja tallentaa datan) joten ihan suora vertailu on  vaikeaa, ja päätöstä punnitessa kannattaa harkita nämäkin seikat. Lisäksi jotkut kokevat sykevyön pukemisen vaikeaksi, itselleni se ei kyllä ainakaan toistaiseksi kyllä ole ollut ongelma.

Jaa kirjoitus Facebookissa
Jaa kirjoitus Twitterissä

Kiitos kun luit! Jätä kommentti alta, arvostan :)

Piditkö kirjoituksesta?

  

Related Posts

Riisitunturin vaellusreitti

Kävimme vastavihityn vaimoni kanssa viime viikolla Posiolla kiertämässä lyhyen vaellusreitin, Riisitunturin rääpäsyn (4,3km). Reitin alkupisteeseen pääsi helposti autolla, parkkipaikkoja oli kiitettävästi. Ylipäätään jäi todella posiitivinen fiilis, ja ajatus että meidän… Lue lisää »Riisitunturin vaellusreitti

Urheilusta, ja veren mausta

Aloitin juoksuharrastamisen taas syksyllä pitkän tauon jälkeen. Tai ehkä hölkkä on parempi termi, normaalit lenkit minulla on jotain 3km pyrähdyksiä johonkin 8 – 8,5km/h vauhtia. Olen yrittänyt nyt pitää lenkkejä… Lue lisää »Urheilusta, ja veren mausta

Kirja-arvio: Mikä vasemmistoa vaivaa?

Tommi Uschanovin kirja Mikä vasemmistoa vaivaa? on lyhyt analyysi niistä asioista, jotka vasemmistolaisena itseään pitävän Uschanovin mielestä ovat Suomen vasemmiston menestymisen esteenä. Kirjan alkuasetelma on mielenkiintoinen: Mielipidekyselyissä suomalaiset kannattavat asioita… Lue lisää »Kirja-arvio: Mikä vasemmistoa vaivaa?

Lenovo Yoga Slim 7 arvostelu

Olen käyttänyt kyseistä kannettavaa tietokonetta nyt kohta kolme viikkoa. Olen erittäin tyytyväinen ostokseeni, vaikka tuote oli kallis (800€ tarjouksesta), on laite kaikinpuolin erinomainen, ja eritoten hyvä näyttö tekee laitteen käyttämisestä… Lue lisää »Lenovo Yoga Slim 7 arvostelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *