Siirry suoraan sisältöön

Acer CB314 Chromebook arvostelu

Käytin tuotetta n. kaksi viikkoa, kunnes palautin sen takaisin kauppaan. Olin tuotteeseen erittäin tyytyväinen muuten, mutta näyttö oli mielestäni katselukulmien osalta niin ala-arvoinen, että päätin palauttaa tuotteen.

Tuotteen tiedot

Kyseessä oli Powerista 209€ hintaan hankittu ACER CHROMEBOOK CB314-1H-C8BQ. Laite oli tehoiltaan ja käytettävyydeltään näytön katselukulmia lukuunottamatta oikein mainio. Laite toimi rivakan tuntuisesti, ja nettisivujen selaileminen oli mielekästä. Uuden sukupolven Celeron-prosessori oli tehoiltaan chromebookille aivan riittävä, kuten myös 4GB keskusmuisti sekä 32GB tallennustila.

https://static.acer.com/up/Resource/Acer/Laptops/Chromebook_314/Photogallery/20190723/Acer-Chromebook-314-CB314-1H-1HT-photogallery-01.png
Copyright Acer
Acer CB314-1H-C8BQ
Näyttö:14″ FullHD (1920×1080) – TN
Suoritin:Intel Celeron N4120
Keskusmuisti:4GB
Tallennustila:32GB MMC
Käyttöjärjestelmä:ChromeOS

Fyysiset ominaisuudet

Rakenne oli käytännössä vain muovia, mutta minulla ei siitä pahaa sanottavaa silti ollut. Kokonaisuus oli kevyt, ja tarpeeksi jämerän tuntuinen. Näppäimistö oli yllättävän hyvä, ja trackpad kelvollinen. Koneessa oli usb3- ja usb-c -portit molemmin puolin, ja koneen lataaminen onnistui kummalta puolelta vain. Muistikortinlukija myös löytyi, tosin sitä en testannut. Laite oli passiivisesti jäähdytetty, joten siitäkin vielä plussaa.

Akkukesto

Yksi syy miksi halusin tälläisen halvan chromebookin oli akkukesto. En ole ollut suuri kannettavien tietokoneiden ystävä, koska kannettavuuden edut on perinteisesti kadonneet sillä että käyttöaika on vain muutamia tunteja. Tällä laitteella pystyin kuitenkin käyttämään läppäriä useamman illan blogin kirjoittamiseen ja surffailuun ilman huolta latailemisesta. En osaa arvioida kauanko käyttötunteja akku kesti, mutta sanoisin että 10 tunnin pintaan. Tämä oli todella hyvä ominaisuus, pieni laite, suuri akkukesto, mutta kuitenkin kohtuullisen hyvät kirjoitusominaisuudet tekevät tästä osaltaan hyvän työkalun kirjoittamiseen, oli tarve bloggailla tai mikä vain.

ChromeOS

Chrome käyttöjärjestelmä oli ihan positiivinen kokemus. Se toimi nopeasti, ja perussurffailuun ja blogin kirjoittamiseen oikein oiva työkalu.

Näyttö

Näyttö oli valitettavan surkea, joka pilasi kokonaisuuden. Täysin edestä 90-asteen kulmassa katsellessa se oli lähinnä siedettävä, tosin jo silloinkin oli havaittavissa että kontrasti ja värit katoaa joko ylä- tai alareunasta. Jos katselukulma oli jotain muuta kuin täsmälleen kohtisuorassa näyttöä kohden, ongelma korostui suuresti ja erittäin äkkiä. Huomasin että aina kun otin kannettavan käyttöön, ensin alkoi millintarkka näytön pystysuuntainen säätäminen että kuvan sai edes siedettäväksi. Esimerkiksi kaikki harmaan sävyt katoavat jos kulma on vähänkin väärä, joka on eritoten ongelma koska nykyiset teemat pelaavat aika pienillä kontrasteilla. Näyttö oli kuitenkin full hd, enkä havainnut siinä PWM:n käyttöä. Surkeat katselukulmat, huono väritoisto ja surkea kontrasti kuitenkin oli minulle liikaa. En mitenkään pystynyt elämään näin huonon näytön kanssa.

Yhteenveto

Muuten hyvän konseptin pilasi täysin ala-arvoinen näyttö. Suosittelen kaikille jotka harkitsevat vastaavan laitteen ostamista, harkitkaa FullHD IPS-paneelin omaavaa versiota. TN-paneelin surkeat katselukulmat pilasivat muuten erinomaisen laitteen. Näyttö on kuitenkin niin suuri osa kokonaisuutta, että muiden osa-alueiden vahvuudet eivät ainakaan itselleni voineet korvata sen suuria puutteita.

2 / 5 tähteä.

ps. Sain kommenteissa kuulla toisenlaisia kokemuksia näytön suhteen. En osaa vaihteleeko näytön laatu paljon yksilöiden välillä, sillä itselläni ei ole tarkempaa vertailukohtaa, mutta pidän hyvin mahdollisena ettei näyttö jokaisessa myytävässä yksilössä ole yhtä huono. Suosittelen kuitenkin tarkastamaan tuotteen näytön ennen ostoa, tai ainakin varautua ostamisen jälkeen palauttamaan tuotteen mikäli näyttö on yhtä laaduton kuin omassani oli.

Piditkö kirjoituksesta?

Oliko kirjoitus hyvin tehty, ja oliko aihe mielestäsi mielenkiintoinen?

  

Tilaa ilmoitus uusista kirjoituksistani

Jos pidit kirjoituksesta, niin voit tilata alta ilmoituksen sähköpostiisi kun blogiini tulee uusi kirjoitus. Tietoa ei käytetä mihinkään muuhun, ja voit perua tilauksen koska tahansa.

Loading
Kiitos kun luit! Jätä kommentti alta, arvostan :)

Related Posts

Kirja-arvio: Mikä vasemmistoa vaivaa?

Tommi Uschanovin kirja Mikä vasemmistoa vaivaa? on lyhyt analyysi niistä asioista, jotka vasemmistolaisena itseään pitävän Uschanovin mielestä ovat Suomen vasemmiston menestymisen esteenä. Kirjan alkuasetelma on mielenkiintoinen: Mielipidekyselyissä suomalaiset kannattavat asioita… Lue lisää »Kirja-arvio: Mikä vasemmistoa vaivaa?

Lenovo Yoga Slim 7 arvostelu

Olen käyttänyt kyseistä kannettavaa tietokonetta nyt kohta kolme viikkoa. Olen erittäin tyytyväinen ostokseeni, vaikka tuote oli kallis (800€ tarjouksesta), on laite kaikinpuolin erinomainen, ja eritoten hyvä näyttö tekee laitteen käyttämisestä… Lue lisää »Lenovo Yoga Slim 7 arvostelu

Nokia 2720 arvostelu

Ostin Nokia 2720 Flip ”tyhmäpuhelimen”, sillä halusin vähentää matkapuhelimen käyttöäni, mutta tavalla että voin edelleen käyttää Whatsappia. Nokia 2720 oli paperilla tähän juuri täydellinen: Halpa ja pienikokoinen, mutta kuitenkin tukee… Lue lisää »Nokia 2720 arvostelu

Pika-arvostelu: Sykevyö Wahoo Tickr

Ostin noin kuukausi sitten sykevyön Wahoo Tickr hintaan 49,90€. Aluksi mietin ranteesta mittaavaa aktiivisuusranneketta/kelloa, joka lukisi sykkeen suoraan ranteesta, mutta lukemani mukaan halvemmat laitteet eivät ole sykkeen lukemisen suhteen kovinkaan… Lue lisää »Pika-arvostelu: Sykevyö Wahoo Tickr

Arvostelun yhteenveto
Päiväys
Tuote
Acer CB314-1H-C8BQ
Arvio
21star1stargraygraygray
Malli
Acer CB314 Chromebook
Hinta
EUR 209
Saatavuus
Out of Stock

2 kommenttia artikkeliin “Acer CB314 Chromebook arvostelu”

  1. Onkohan kyse yksilöviasta. Itse olen käyttänyt Acerin CB 314 konettani yli kuukauden juurikin kirjoittamiseen eikä näyttö ole ollut ongelma missään vaiheessa, on tasainen ja ainakin kirjoitukset näkee 45 asteen sivukulmastakin. Pidän myös merriwheater fontista, printscreenista ja docsiakin olen käyttänyt. Tähän siirryin kun HP PC:ni akku sippasi ja sitä voi käyttää vain verkossa, tämä kestää kirjoittelua ja hakuja hyvinkin yli 10 tuntia.

    1. Näin jälkikäteen ajateltuna voi hyvinkin olla. En hoksinut ajatella asiaa siltä kantilta kun tuotetta käytin, sillä odotukset eivät muutenkaan 209€ laitteesta kovinkaan suuret olleet. Mutta tosiaan, en noin huonoa näyttöä muista kyllä koskaan nähneeni aiemmin.

      Voi olla että näin edullisessa hintaluokassa laadunvalvonnan kriteerit ovat löysemmät, ja heikkolaatuisempia paneeleita pääsee lävitse. Ja täten yksilöerot voivat olla kalliimpia versioita suurempia. Mukava kuulla että sinulla on parempi yksilö, laite kyllä oli muilta osin mielestäni oikein hyvä, suorastaan erinomainen hintaisekseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *