Siirry suoraan sisältöön

Lenovo Yoga Slim 7 arvostelu

Olen käyttänyt kyseistä kannettavaa tietokonetta nyt kohta kolme viikkoa. Olen erittäin tyytyväinen ostokseeni, vaikka tuote oli kallis (800€ tarjouksesta), on laite kaikinpuolin erinomainen, ja eritoten hyvä näyttö tekee laitteen käyttämisestä todella miellyttävää.

Tuotteen tiedot

Kyseessä on Gigantin tarjouksesta 800€ hintaan hankittu Lenovo Yoga Slim 7 (82A20057MX). Tuote on kompakti, tehokas ja siinä on laadukas 14″ näyttö.

Lenovo Yoga Slim 7
Lenovo Yoga Slim 7 (82A20057MX)
Näyttö:14″ FullHD (1920×1080) – IPS
Suoritin:AMD Ryzen 7 4700u
Keskusmuisti:16GB
Tallennustila:500GB SSD
Käyttöjärjestelmä:Windows 10 Home

Fyysiset ominaisuudet

Runko on valmistettu alumiinista ja se on yllättävän ohut ja keveä. Laite tuntuu tarpeeksi jämerältä, että sen kehtaa nostaa yhdelläkin kädellä. Laite ei lämpene juurikaan normaalissa käytössä eivätkä tuulettimet ole päällä surffaillessa tai katsellessa videoita, toki raskaassa kuormassa runko lämpenee ja tuulettimet käynnistyvät. Tuulettimien ääni ei kuitenkaan ole mielestäni häiritsevää tällöinkään.

Laitteen isoin yllätys oli äänentoisto, ja nimenomaan positiivisessa mielessä. Ehkä olen niin tottunut siihen että kannettavien tietokoneiden äänentoisto on ärsyttävää diskanttivoittoista melua, mutta tällä laitteella voi hätätapauksessa jopa kuunnella musiikkiakin. Ei tämä tietenkään vaikkapa laadukasta ulkoista bluetooth-kaiutinta voita musiikkikäytössä bassotoiston jäädessä ohueksi, mutta monta kertaluokkaa parempi mihin olen tottunut muissa laitteissa.

Lenovo Yoga Slim 7 mahtuu hyvin syliin, ja suurikätinenkin kuten minä voi kirjoittaa sillä vaivatta.
Laite asettuu hyvin syliin, ja sillä kirjoittaminen onnistuu vaivatta isompikätiseltäkin (kuten minulta)

Näppäimistö ei herätä suuria tunteita suuntaan tai toiseen. Painallustuntuma on ehkä hieman heikko, mutta toiminta ja asettelu on looginen. Näppäimistö ei sisällä numpad-laajennosta. Näppäimistöllä on miellyttävää kirjoittaa isommillakin kourilla, ja siihen voi kytkeä taustavalaistuksen halutessaan käyttöön. Tosin taustavalaistukseen olisin toivonut himmeämpää asetusta hämäriä tilanteita varten, mutta se on tieten pieni murhe. Touchpad toimii hyvin, ja tukee usean sormen eleitä (esim. kahdella sormella voi rullata sisältöä, ja kolmella sormella vetäessä voi siirtyä työpöydälle, tai vaihtaa aktiivista sovellusta).

Laite ladataan laitteen vasemmasta laidasta löytyvällä USB-C portilla, ja laitteessa on lisäksi toinen USB-C -portti, kaksi USB-porttia, kuulokeliitäntä, microsd-lukija ja hdmi-ulostulo. Perinteiset USB-portit on sijoiteltu hieman typerästi molemmat laitteen oikeaan laitaan, mikä aiheuttaa satunnaisesti kirosanoja.

Web-kamera ei ole häävi. Luulisi että asiaan panostettaisiin nykyisin hieman enemmän, kun etätyö on yleistynyt vauhdilla, mutta tähän laitteeseen ei hinnasta huolimatta kyllä ole panostettu. Extrana laitteessa on infrapunakamera, joka nähtävästi skannailee käyttäjän kasvoja Windowsin kasvojentunnistusta varten jolla voisi vaikka kirjautua sisään Windowsiin. En ollut hirveän innoissani ajatuksesta että laite skannailee käyttäjää jatkuvasti (ja väläyttelee infrapunaledia naamalleni parin sekunnin välein), joten laitoin paperi+maalarinteippikombot infrapunakameran ja ledin eteen.

Teho

Laite on uskomattoman tehokas. Erityisen tervetullutta se on itselläni kuvankäsittelyssä, jossa nopeusetu näkyy parhaiten. Kuvat lataavat moninverroin nopeammin kuin pöytäkoneellani, joka sekään ei tieten mikään nuhapumppu ole, ja kuvien renderöinti tapahtuu yllättävän nopeasti. Videoiden muokkausta en ole vielä kokeillut, mutta tämä 8-ytiminen Amd Ryzen 4700u pitäisi kyllä tarjota siihen erinomaiset puitteet.

Pelaamista en ole vielä kokeillut, sillä näytönohjain ei laitteessa ole kovinkaan häävi, ja muutenkin suosin pöytäkoneita pelikäyttöön.

Akkukesto

Olen ollut akkukestoon hyvin tyytyväinen. Olen käyttänyt laitetta pääasiassa iltaisin koodailuun, kuvien muokkailuun ja kirjoittamiseen. Kytkin päälle mukana tulevalla Lenovo Vantage -ohjelmalla akun säästötoiminnon päälle, joka rajoittaa verkkovirralla lataamisen 60% varaukseen. Toiminto on akun kunnon pitämiseksi hyvänä, ja 60% varauksellakin olen käytännössä saanut yli 4 tunnin käyttöaikaa, joka on omaan iltakäyttööni ollut riittävä. Akun vaihtaminen vaatii laitteen purkamisen.

Muokkaus 19.03.2022: Vuoden käytön jälkeen sanoisin arviolta että akun kyvykkyydestä on jäljellä ehkä reilut puolet. Konetta on käytetty pääasiassa akkuviralla, niin että se on käytön välissä ladattu 60% kapasiteettiin (conservative mode Lenovo Vantagen asetuksissa), ja ehkä muutaman kuukauden välein täyteen 100% kapasiteettiin. Tämä on iso pettymys, esim. Dellin läppäreiden tuntuvat pysyvät paljon pidempään paremmassa kunnossa. Vaikeutta lisää että akun vaihto ei ole helppoakaan.

Näyttö

Laitteessa on mattapintainen IPS-paneelia käyttävä näyttö, joka tarjoaa 100% SRGB-väritoiston. Näytöstä on myös olemassa kiiltäväpintaisen näytön omaava versio, jossa on eloisammat värit, mutta jonka kompastuskivi on heijastumat, joten kannattaa tarkastaa myyjän kuvauksesta kummalla näyttötyypillä kyseinen laite on.

Näyttö hyvine väritoistoineen oli isoin syy miksi halusin juuri tämän laitteen, ja olen ollut kyllä erittäin tyytyväinen. Värit ovat täyteläiset, kontrasti on silmämäärisesti hyvä, valovuotoa ei käytännössä ole ja katselukulmat ovat erinomaiset. PWM-himmennyskään ei ole käytössä, eli näyttö ei välky silmiä rasittavasti. Pelikäyttöön näyttö ei kuitenkaan ole hyvä, sillä sen virkistystaajuus on vain 60hz, ja lisäksi näytön päivitysnopeus ei muutenkaan ole hyvä. Toimistokäytössä tai kuvia käsitellessä asia ei juurikaan haittaa, mutta mitään Civilizationia vakavampaa pelaamista en tällä lähtisi tekemään kuin hätätapauksessa.

Videoiden katselemisessa näytön hitaus ei häiritse, mutta asian erottaa nopeissa liikkeissä kuvan pehmentymisenä. Katselen itse paljon Dota 2 streameja, ja niissä hitaus näkyy ajoittaisena pehmeytenä. Asia ei kuitenkaan merkittävästi pelkästään katsellessa häiritse, mutta uskon että asia häiritsisi itseäni paljonkin jos alkaisin pelata nopeatempoisia pelejä tällä koneella. Dota 2 tosin on kyllä pelattava botteja vastaan, mutta vakavampia tai nopeatemposempia pelejä en lähtisi pelaamaan.

Mutta kokonaisuutena, jos pelaaminen ei ole käyttötarkoituksena, voin lämpimästi suositella näyttöä. Erityisesti itseäni asia lämmittää, sillä käytän kannettavaa järjestelmäkameran kuvien käsittelemiseen. Siinä hyvä väritoisto on iso juttu, eikä näytön hitaus häiritse.

Yhteenveto

Viikkojen käyttökokemuksien jälkeen olen kyllä ollut erittäin tyytyväinen laitteeseen, enkä keksi siitä juurikaan moitteita. Näyttö on hyvä, mutta varauksin: Hyvä väritoisto ja kontrasti, huono vasteaika/päivitysnopeus. Eli näyttö on hyvä toimistokäytössä, mutta huono pelikäytössä. Laitteella on kohtuullisen paljon hintaa (999€ normaalisti, tarjouksessa tyypillisesti 800-900€), mutta en kyllä kadu laitteeseen sijoittamista, sillä uskon että se tulee riittämään omiin tarpeisiini todella pitkäksi aikaa. Ja laitteen käyttäminen on niin miellyttävää, että houkutusta vaihtaa tuskin kovin äkkiä tulee.

Suosittelen tuotetta kaikille joille tuotteen korkea hinta ei ole este, joilla ei ole tarvetta pelata koneella, ja jotka ovat valmiita sijoittamaan kannettavaan tietokoneeseen jossa on hyvän väritoiston omaava näyttö ja erinomainen suorituskyky (pl. näytönohjain).

4 / 5 tähteä.

Muokkaus 19.03.2022: Laskisin nykytiedon mukaan tähtiarvostelun ehkä 3,5 / 5. Akkukesto tuntuu heikkenevän aika nopeasti käytössä.

Arvosteluja muualla

Jaa kirjoitus Facebookissa Jaa kirjoitus Twitterissä
Kiitos kun luit! Jätä kommentti alta, arvostan :)

Piditkö kirjoituksesta?

  

Lue myös nämä kirjoitukseni:

Kirja-arvio: Mikä vasemmistoa vaivaa?

Tommi Uschanovin kirja Mikä vasemmistoa vaivaa? on lyhyt analyysi niistä asioista, jotka vasemmistolaisena itseään pitävän Uschanovin mielestä ovat Suomen vasemmiston menestymisen esteenä. Kirjan alkuasetelma on mielenkiintoinen: Mielipidekyselyissä suomalaiset kannattavat asioita… Lue lisää »Kirja-arvio: Mikä vasemmistoa vaivaa?

Acer CB314 Chromebook arvostelu

Käytin tuotetta n. kaksi viikkoa, kunnes palautin sen takaisin kauppaan. Olin tuotteeseen erittäin tyytyväinen muuten, mutta näyttö oli mielestäni katselukulmien osalta niin ala-arvoinen, että päätin palauttaa tuotteen. Tuotteen tiedot Kyseessä… Lue lisää »Acer CB314 Chromebook arvostelu

Nokia 2720 arvostelu

Ostin Nokia 2720 Flip ”tyhmäpuhelimen”, sillä halusin vähentää matkapuhelimen käyttöäni, mutta tavalla että voin edelleen käyttää Whatsappia. Nokia 2720 oli paperilla tähän juuri täydellinen: Halpa ja pienikokoinen, mutta kuitenkin tukee… Lue lisää »Nokia 2720 arvostelu

Pika-arvostelu: Sykevyö Wahoo Tickr

Ostin noin kuukausi sitten sykevyön Wahoo Tickr hintaan 49,90€. Aluksi mietin ranteesta mittaavaa aktiivisuusranneketta/kelloa, joka lukisi sykkeen suoraan ranteesta, mutta lukemani mukaan halvemmat laitteet eivät ole sykkeen lukemisen suhteen kovinkaan… Lue lisää »Pika-arvostelu: Sykevyö Wahoo Tickr

Arvostelun yhteenveto
Päiväys
Tuote
Lenovo Yoga Slim 7 - 4700u
Arvio
41star1star1star1stargray
Malli
Lenovo Yoga Slim 7 - 4700u
Hinta
EUR 800
Saatavuus
Out of Stock

4 kommenttia artikkeliin “Lenovo Yoga Slim 7 arvostelu”

 1. Otin äsken trackpadin vieressä olevat tarrat pois, lähti ihan ok kun kärsivällisesti repi, ensin kulmasta kynnellä ja siitä pikkuhiljaa. Lämmitin runko ensin jonkin aikaa auringonpaisteessa joka varmastikin auttoi asiassa. Muutama liimatahra jäi, mutta pisara rypsiöljyä, ja talouspaperilla pois pyyhkiminen vei nekin menneessään, eikä mitään näkyviä tahroja tai jälkiä jäänyt.

 2. Herra Lauspalo koettaa ystävällisesti muistaa, että tämä alusta on tarkoitettu lähinnä poliittissävyisille tai yhteiskunnallisia asioita käsitteleville blogeille, eikä jonkin tuotteen kritiikittömään mainoskehuun. Siihen löytyy kyllä muita kanavia.

  1. Moi, ja kiitos palautteesta. Anteeksi, en nyt tarkkaan tiedä mihin alustaat viittaat? Blogit.fi:ssä blogini on listattu aihealueeseen ”Muut aiheet” (kuten näemmä myös Bloglovin’ -alustassa kategoriana on ”Other”), joten ehkä ei kuitenkaan kumpikaan näistä ollut kyseessä? En tiedä edes missä muussa alustassa blogini edes on… Ylipäätään blogin kategorisointi on aika vaikeaa, koska kirjoittelen lähinnä asioista jotka ovat itselläni mielen päällä, eikä tarkoitus ole ylläpitää mitään mediaa jonka agendalla on vain jokin spesifi asia, kuten vaikka politiikka tai yhteiskunta. Nyt viimeaikoina ajankohtaista on ollut läppärin hankinta, joten kirjoittelin siitä kaksi edellistä kirjoitusta. Kuitenkin, kun katson 10 viimeisintä kirjoitustani, niistä 8 on ollut enemmän tai vähemmän yhteiskunnallisia asioita käsitteleviä.

 3. Olen käyttänyt tuotetta nyt reilut 3kk. Muutamia huomioita tältä ajalta:
  * Akkukestoa ei haittaisi jos olisi hieman enemmän. Käytän pääasiassa akunsäästömoodia missä akku ladataan vain 60% varaukseen saakka sen elinkaaren pidentämiseksi, tällöin toiminta-aikaa on tyypillisesti ehkä jotain 3h.
  * Porttien asettelu on huono. Usb-c portit ovat kummatkin laitteen vasemmalla puolella, ja perinteiset usb-portit laitteen oikealla puolella.

  Muuten tuote toimii edelleen hyvin ja nopeasti, ja olen edelleen oikein tyytyväinen laitteen hankintaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *